×
العربية english francais русский Deutsch فارسى اندونيسي اردو

نموذج طلب الفتوى

لم تنقل الارقام بشكل صحيح

/ / اگر امام یک رکعت بیشتر بخواند تکلیف چیست؟

مشاركة هذه الفقرة WhatsApp Messenger LinkedIn Facebook Twitter Pinterest AddThis

نماز عصر را با جماعت خواندیم اما امام در رکعت چهارم بلند شد و رکعت پنجم را شروع کرد و علیرغم اینکه یکی از نمازگزاران" سبحان الله" گفت اما او ادامه داد و برخی از نمازگزاران همراه امام بلند شدند و برخی از آنها نشستند و یکی از نمازگزاران گفت: به امام اقتدا کنید و سپس امام قبل از پایان نماز و سلام دادن دوسجده سهو برد و نمازگزارانی که بلند نشده بودند به همراه او سجده سهو بردند البته برخی از نمازگزاران قبل از امام سلام داده بودند و از نماز خارج شده بودند؛ هنگامی که نماز پایان یافت از امام پرسیده شد: چرا پنج رکعت خواندی؟ گفت: برای اینکه تلاوت سوره فاتحه را در رکعت دوم فراموش کرده بودم لذا برخی گفتند: نماز آنهایی که نشستند و با امام بلند نشدند صحیح است و آنهایی که با امام بلند شدند نمازشان باطل است و از فردی که گفت: از امام پیروی کنید سؤال شد چرا چنین گفتی؟ جواب داد: طبق حدیث اقتدا به امام در همه حالت ها از تکبیره الإحرام تا سلام واجب است. زاد الإمام ركعة فما الحكم؟

نماز عصر را با جماعت خواندیم اما امام در رکعت چهارم بلند شد و رکعت پنجم را شروع کرد و علیرغم اینکه یکی از نمازگزاران" سبحان الله" گفت اما او ادامه داد و برخی از نمازگزاران همراه امام بلند شدند و برخی از آنها نشستند و یکی از نمازگزاران گفت: به امام اقتدا کنید و سپس امام قبل از پایان نماز و سلام دادن دوسجده سهو برد و نمازگزارانی که بلند نشده بودند به همراه او سجده سهو بردند البته برخی از نمازگزاران قبل از امام سلام داده بودند و از نماز خارج شده بودند؛ هنگامی که نماز پایان یافت از امام پرسیده شد: چرا پنج رکعت خواندی؟ گفت: برای اینکه تلاوت سوره فاتحه را در رکعت دوم فراموش کرده بودم لذا برخی گفتند: نماز آنهایی که نشستند و با امام بلند نشدند صحیح است و آنهایی که با امام بلند شدند نمازشان باطل است و از فردی که گفت: از امام پیروی کنید سؤال شد چرا چنین گفتی؟ جواب داد: طبق حدیث اقتدا به امام در همه حالت ها از تکبیره الإحرام تا سلام واجب است.

زاد الإمام ركعة فما الحكم؟

الجواب

الحمد لله  و صلى  الله  و سلم  و بارك  على  رسول  الله  و على  آله  وصحبه.
أما  بعد:با طلب  توفيق  از خداوند  به  پرسش  شما  پاسخ  داده  و می گوییم:اهل  علم  در مورد  تکلیف  نمازگزاران به هنگامی  که  امام  یک رکعت،  بیشتر از رکعات  معمول  بر نماز بیفزاید (مانند افزودن  رکعت  پنجم درنماز عصر) اختلاف  نظر  دارند طوریکه  برخی  از  آنها  گفته  اند: به  همراه  امام  بلند  شود،  برخی  از  آنها  گفته  اند:نیت  مفارقه  بیاورد  و خودش  به تنهایی  سلام  بدهد، برخی  از  آنها  گفته  اند: بنشیند  و منتظر  امام  بماند  تا با  او سلام  بدهد و برخی  گفته  اند: در بین  انتظار  و مفارقه(خروج  مستقل  از نماز) مختار  است. اما  راجح  أقوال  نزد  من این  است  که  اگر  امام  رکعت  پنجم  را جهت  ترک  رکوع  یا سجده  و یا رکنی  از ارکان  ظاهریبه  جا  می آورد  بر نمازگزاران  واجب  است  تا به  او اقتدا  کنند  زیرا  رکعتی  که  در آن  رکن مذکور  ترک  شده  است  باید  دوباره  ادا  شود  اما  اگر افزودن رکعت  به سبب  ترک  رکن  نباشد  بر نمازگزاران  واجب  است  تا هنگام  بلند  شدن امام  به  رکعت  پنجم" سبحان  الله" بگویند که  در این صورت  اگر  امام  برگشت  که  چه  بهتر  و اگر  برنگشت  و ادامه  داد به  او اقتدا  نکنند  و بهتر  است  منتظر  امام  بماند  و با او سلام  بدهند  و اگر  نیت  مفارقه  بیاورند  و خودشان  به  تنهایی  سلام  بدهند  نمازشان صحیح است اما  بهتر  است  این  کار را انجام  ندهند. و اگر  امام  بعد  از پایان  نماز  به  آنها اطلاع داد که سوره فاتحه را  در یکی  از رکعات ترک کرده است  در این  صورت  نمازگزاران  مکلف  به  چیزی  نیستند  زیرا  این کوتاهی تنها  متوجه  امام  است  و زیانی  به  نماز مامومین  نمی رساند.

برادرتان

شیخ دکتر/ خالد  بن  عبدالله  المصلح
۱۴۲۴/۱۱/۲۰ هجری  قمری


الاكثر مشاهدة

1. جماع الزوجة في الحمام ( عدد المشاهدات129726 )
6. مداعبة أرداف الزوجة ( عدد المشاهدات64356 )
7. حكم قراءة مواضيع جنسية ( عدد المشاهدات63984 )
11. حکم نزدیکی با همسر از راه مقعد؛ ( عدد المشاهدات56535 )
12. لذت جویی از باسن همسر؛ ( عدد المشاهدات55663 )
13. ما الفرق بين محرَّم ولا يجوز؟ ( عدد المشاهدات54094 )
14. الزواج من متحول جنسيًّا ( عدد المشاهدات51431 )
15. حكم استعمال الفكس للصائم ( عدد المشاهدات45859 )

مواد تم زيارتها

التعليقات


×

هل ترغب فعلا بحذف المواد التي تمت زيارتها ؟؟

نعم؛ حذف