×
العربية english francais русский Deutsch فارسى اندونيسي اردو

نموذج طلب الفتوى

لم تنقل الارقام بشكل صحيح

/ / روزه هاي قضاء را آنقدر به تأخیر انداخت تا اینکه رمضان فرا رسید؛

مشاركة هذه الفقرة WhatsApp Messenger LinkedIn Facebook Twitter Pinterest AddThis

حكم فردی که قضای روزه های خود را آنقدر به تأخیر می اندازد تا اینکه رمضان می رسد چیست؟ ما حكم من أخرت القضاء حتي أدركها رمضان؟

المشاهدات:2017

حكم فردی که قضای روزه های خود را آنقدر به تأخیر می اندازد تا اینکه رمضان می رسد چیست؟ ما حكم من أخرت القضاء حتي أدركها رمضان؟

الجواب

الحمد لله  و صلي  الله  و سلم  و بارك  علي  رسول  الله  و علي  آله  وصحبه.
أما  بعد:
در پاسخ به پرسش  شما  از خداوند طلب توفیق کرده و می گوییم:
اگر تاخیر در به جا آوردن روزه  های  قضاء  از روی  عذر بوده است به اتفاق اهل علم تنها قضاء بر او واجب  است زیرا  خداوند  متعال  می فرماید: (فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ) یعنی: (پس هر یک از شما-که در ماه رمضان بیمار  یا مسافر- باشد ( به اندازه  روزهایی  که روزه  نگرفته است) درروزهای دیگر  روزه  بگیرد )البقرة/١٨٤ و در آیه دیگر می فرماید: (وَمَنْ كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۗ يُرِيد)يعني: (و هر فردی که بیمار یا در سفر باشد باید -به اندازه  روزه هایی که روزه نگرفته  است- در روزهای  دیگر  روزه  بگیرد)البقرة/١٨٥ لذا تنها قضاء بر او واجب است.
مساله کفاره بهمراه  قضاء نزد جمهور ( اکثریت) اهل علم زمانی مطرح می شود که انسان بدون عذر روزه های قضاء را-تا فرا رسیدن رمضان بعدی- به تأخیر بیندازد؛لذا اگر تأخیر در به جا آوردن قضاها از روی عذر بوده است به اتفاق  اهل علم فقط قضاء بر او واجب می شود و اگر تاخیر بدون عذر بوده است طبق  رأی  جمهور اهل علم بایستی به همراه قضاء نیز کفاره بپردازد و گروهی از اهل علم قائل بر اینند  که در چنین شرایطی قضاء واجب و کفاره (غذا دادن به يك مستمند در ازای هر روز) سنت است و این قول: که طبق آن" کفاره واجب نیست بلکه مستحب است" أرجح  أقوال  می باشد زیرا از برخی أصحاب  رسول  الله  صلى  الله  عليه  وسلم  مانند سیدنا  ابوهریره  و إبن  عمر رضي  الله  عنهم وارد  شده است.
شيخ  دكتر/ خالد بن عبدالله  المصلح

الاكثر مشاهدة

1. جماع الزوجة في الحمام ( عدد المشاهدات130315 )
6. مداعبة أرداف الزوجة ( عدد المشاهدات64732 )
7. حكم قراءة مواضيع جنسية ( عدد المشاهدات64656 )
11. حکم نزدیکی با همسر از راه مقعد؛ ( عدد المشاهدات56838 )
12. لذت جویی از باسن همسر؛ ( عدد المشاهدات55837 )
13. ما الفرق بين محرَّم ولا يجوز؟ ( عدد المشاهدات54717 )
14. الزواج من متحول جنسيًّا ( عدد المشاهدات51952 )
15. حكم استعمال الفكس للصائم ( عدد المشاهدات46275 )

التعليقات


×

هل ترغب فعلا بحذف المواد التي تمت زيارتها ؟؟

نعم؛ حذف