×
العربية english francais русский Deutsch فارسى اندونيسي اردو

نموذج طلب الفتوى

لم تنقل الارقام بشكل صحيح

/ / قضاءکردن روزه های رمضان در ايام التشریق (روزهاي۱۱و۱۲و۱۳ذی ماه الحجة)

مشاركة هذه الفقرة WhatsApp Messenger LinkedIn Facebook Twitter Pinterest AddThis

آیا می توانم قضای روزه های رمضان را در ایام التشریق (روزهای یازدهم و دوازدهم و سیزدهم ماه ذی الحجه) به جا بیاورم؟ صيام أيام التشريق عن قضاء رمضان؛

المشاهدات:2300

آیا می توانم قضای روزه های رمضان را در ایام التشریق (روزهای یازدهم و دوازدهم و سیزدهم ماه ذی الحجه) به جا بیاورم؟

صيام أيام التشريق عن قضاء رمضان؛

الجواب

الحمد لله  و صلي  الله  و سلم  و بارك  علي  رسول  الله  و علي  آله  وصحبه.
أما  بعد:در پاسخ به پرسش  شما  از خداوند طلب توفیق کرده و می گوییم:
اگردر گذشته قضای روزه های رمضان را در ایام التشریق به جا آورده اید - چون ندانسته اقدام به این کار کرده اید- روزه های تان صحیح و مقبول است اما در آینده، روزهای تشریق را روزه نگیرید ولی روزه های گذشته ای که در این ایام به جا آورده اید صحیح است و کفایت می کند و دلیل این نهی روایتی است که در صحیح بخاری حدیث (۱۹۹۷) از أم المؤمنين  عائشة و عبدالله  بن عمر  رضي  الله  عنهما  روايت است که گفته  اند: ( رسول  الله  صلى  الله  عليه  وسلم  اجازه  روزه  گرفتن را در ایام التشریق  نداد مگر برای افرادی  که- در حج تمتع  یا قرآن (حجی که نیت حج و عمره باهم آورده شود)  قربانی نیافته  اند)
ایام التشریق، روزهای یازدهم و دوازدهم و سیزدهم ماه ذی الحجه  هستند که روزه  گرفتن در آنها حرام است جز برای  کسانی  که  در حج تمتع  یا قرآن قربانی  نیافته  اند اما افرادی  که  روزه قضاء یا نذر دارند و یا می خواهند روزه مستحب بگیرند بر اساس قول صحیح اهل علم  نباید در ایام التشریق روزه بگیرند اما در خصوص روزه هایی که در گذشته در ایام التشریق گرفته اید إن شاء  الله صحيح هستند و کفایت می کنند.
شیخ دکتر/خالد  بن عبدالله  المصلح

الاكثر مشاهدة

1. جماع الزوجة في الحمام ( عدد المشاهدات130309 )
6. مداعبة أرداف الزوجة ( عدد المشاهدات64729 )
7. حكم قراءة مواضيع جنسية ( عدد المشاهدات64652 )
11. حکم نزدیکی با همسر از راه مقعد؛ ( عدد المشاهدات56835 )
12. لذت جویی از باسن همسر؛ ( عدد المشاهدات55833 )
13. ما الفرق بين محرَّم ولا يجوز؟ ( عدد المشاهدات54714 )
14. الزواج من متحول جنسيًّا ( عدد المشاهدات51947 )
15. حكم استعمال الفكس للصائم ( عدد المشاهدات46269 )

التعليقات


×

هل ترغب فعلا بحذف المواد التي تمت زيارتها ؟؟

نعم؛ حذف