الحمد لله و صلي الله و سلم و بارك علي رسول الله و علي آله وصحبه.أما بعد:
به طور کلی تغییر جنسیت دو حالت مختلف دارد و احکام شان نیز بایکدیگر تفاوت دارد:
حالت اول: اگر فرآیند تغییر جنسیت جهت نمایان ساختن جنس حقیقی و اصلی شخص باشد در این صورت مانعی ندارد؛ بطور مثال: اگر شخصی در اصل خانم باشد اما با این حال برخی صفات ظاهری مردانه هم در وی وجود دارد که برداشتن صفات ظاهری مذکور با اسباب مشروع پزشکی جایز است تا اینکه شخص به جنس اصلی خود که همان زنانگی است بازگردد لذا در این حالت همه احکام مرتبط با یک زن در مورد او صدق می کند و در نتیجه ازدواج با وی جایز است زیرا در اصل زن بوده و تنها با برداشتن صفات ظاهری مردانه اصل جنس خود را نمایان ساخته است.
حالت دوم: اگر فرآیند تغییر جنسیت در راستای پنهان نمودن صفات و اعضای جنس اصلی فرد باشد که خداوند او را بر آن آفریده است، که این امر یکی از گناهان بسیار بزرگ می باشد زیرا تغییر دادن آفرینش خداوند تلقی می شود و فاعل آن مستحق مجازات الهی قرار می گیرد.
اما بایستی بدانید که تغییر و تحول مذکور در راستای پنهان کردن صفات مردانه و نمایان ساختن صفات زنانه و برعکس هیچ تاثیری در ماهیت حقیقی فرد ندارد و رفتار شرع با شخصی که اقدام به عمل تغییر جنسیت کرده است بر مبنای جنسیت اصلی وی می باشد از اینرو اگر یک مرد طی یک عمل جراحی، خود را تبدیل به زن کند در اصل همان مرد است لذا هیچ مردی اجازه ازدواج با وی را ندارد. از خداوند متعال می خواهم تا همه ما را به راه راست هدایت بفرماید.
برادر شما:
شیخ دکتر/ خالد بن عبدالله المصلح
١٤٣٤/١١/٥ هجري قمري