×
العربية english francais русский Deutsch فارسى اندونيسي اردو

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

الأعضاء الكرام ! اكتمل اليوم نصاب استقبال الفتاوى.

وغدا إن شاء الله تعالى في تمام السادسة صباحا يتم استقبال الفتاوى الجديدة.

ويمكنكم البحث في قسم الفتوى عما تريد الجواب عنه أو الاتصال المباشر

على الشيخ أ.د خالد المصلح على هذا الرقم 00966505147004

من الساعة العاشرة صباحا إلى الواحدة ظهرا 

بارك الله فيكم

إدارة موقع أ.د خالد المصلح

/ / احکام مربوط به تکرر ادرار؛

مشاركة هذه الفقرة WhatsApp Messenger LinkedIn Facebook Twitter Pinterest AddThis

۱-آیا فردی که مبتلا به تکرر ادار است باید در هر وضوی جدید پارچه و چیزی که جهت عدم تماس ادرار به لباس و بدنش قرار داده است را تعویض کند؟ ۲-اگر فردی که مبتلا به تکرر ادرار است جهت ادای طواف وضوء بگیرد آیا با خروج وقت حاضر و داخل شدن وقت بعدی وضویش باطل می شود؟ أحكام سلس البول.

المشاهدات:3834

۱-آیا فردی که مبتلا به تکرر ادار است باید در هر وضوی جدید پارچه و چیزی که جهت عدم تماس ادرار به لباس و بدنش قرار داده است را تعویض کند؟ ۲-اگر فردی که مبتلا به تکرر ادرار است جهت ادای طواف وضوء بگیرد آیا با خروج وقت حاضر و داخل شدن وقت بعدی وضویش باطل می شود؟

أحكام سلس البول.

الجواب

الحمدلله و صلي الله و سلم و بارك علي رسول الله و علی آله و صحبه؛ أما بعد: با طلب توفیق از خداوند به پرسش شما پاسخ داده و می گوییم: پاسخ سوال:۱- أهل علم در این مورد دو نظر ارائه داده اند: قول اول: تعویض پارچه در هر وضوء لازم نيست و اين قول مذهب حنبلي و قول راجح مذهب حنفي (فتح القدير١/١٨٥) و قول مذهب مالكي(حاشية الدسوقي١/١٨٤)و (الذخيرة١/٢٩) می باشد. قول دوم: تعويض پارچه در هر وضوء واجب است و اين قول مذهب شافعي می باشد. قول راجح از ميان اين دو قول، قول اول است و آن عبارت است از اینكه: فرد مبتلا به تکرر ادرار یا تکرر ترشحات دیگر لازم نیست تا در هر وضوء پارچه را تعویض کند زیرا رسول الله صلى الله عليه وسلم به زنی که مبتلا به استحاضه شده بود ( تکرر خونریزی داشت) دستور نداد تا پارچه را تعویض کند زیرا این کار مشقت بار و سخت است و شیخ الاسلام ابن تیمیه رحمه الله در شرح العمده(صفحه۴۹۲) در خصوص این قول می فرماید: این قول ( تعویض نکردن پارچه در هر وضوء) قوی تر است زیرا شستن و خشک کردن پارچه ها و تهیه کردن پارچه های تمیز به جای آنها برخلاف وضوء بسیار سخت و مشقت بار است و همچنین رسول الله صلی الله عليه وسلم به خانمی که مبتلا به استحاضه بود دستور داد تا برای هر نماز وضوء بگیرد اما دستور نداد تا خون و پارچه و محل شرمگاه را بشوید. و خداوند داناتر است. پاسخ سوال:۲- جمهور علماء اعم از مذهب حنفي و شافعي و حنبلي قائل اند که فرد مبتلا به تکرر ادرار باید برای هر نماز یک وضوي جديد بگیرد لذا بر اساس قول جمهور، با خروج وقت حاضر و با دخول وقت نماز بعدی وضوی فرد مبتلا به تکرر ادار باطل می شود و طبق قولی که وضو را شرط صحت طواف می دانند طواف او هم-با خروج وقت- صحیح نخواهد بود اما قول راجح نزد من این است که: وضوی فردی که مبتلا به تکرر ادرار است فقط با مبطلات معمول وضوء که در حق همه صدق می کند باطل می شود لذا طواف کند حتی اگر بعد از خروج وقت و دخول وقت نماز بعدی باشد زیرا قول راجح این است که طواف کردن بدون وضوء صحيح و جايز می باشد. والله تعالي أعلم.

برادرتان: شيخ دكتر/خالد المصلح


الاكثر مشاهدة

1. جماع الزوجة في الحمام ( عدد المشاهدات127571 )
6. مداعبة أرداف الزوجة ( عدد المشاهدات62666 )
9. حكم قراءة مواضيع جنسية ( عدد المشاهدات59203 )
11. حکم نزدیکی با همسر از راه مقعد؛ ( عدد المشاهدات55709 )
12. لذت جویی از باسن همسر؛ ( عدد المشاهدات55178 )
13. ما الفرق بين محرَّم ولا يجوز؟ ( عدد المشاهدات52032 )
14. الزواج من متحول جنسيًّا ( عدد المشاهدات50020 )
15. حكم استعمال الفكس للصائم ( عدد المشاهدات45029 )

مواد تم زيارتها

التعليقات


×

هل ترغب فعلا بحذف المواد التي تمت زيارتها ؟؟

نعم؛ حذف