×
العربية english francais русский Deutsch فارسى اندونيسي اردو

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

الأعضاء الكرام ! اكتمل اليوم نصاب استقبال الفتاوى.

وغدا إن شاء الله تعالى في تمام السادسة صباحا يتم استقبال الفتاوى الجديدة.

ويمكنكم البحث في قسم الفتوى عما تريد الجواب عنه أو الاتصال المباشر

على الشيخ أ.د خالد المصلح على هذا الرقم 00966505147004

من الساعة العاشرة صباحا إلى الواحدة ظهرا 

بارك الله فيكم

إدارة موقع أ.د خالد المصلح

/ / آیا " رضی الله عنه" بگوییم یا " کرم الله وجهه"؟

مشاركة هذه الفقرة WhatsApp Messenger LinkedIn Facebook Twitter Pinterest AddThis

عبارت صحیح به هنگام گفتن یا شنیدن نام سیدنا علی چیست؟ آیا " رضی الله عنه" بگوییم یا " کرم الله وجهه"؟و أصل عبارت" کرم الله وجهه" از کجا است؟ هل نقول رضي الله عنه أم كرم الله وجهه؟

المشاهدات:4664

عبارت صحیح به هنگام گفتن یا شنیدن نام سیدنا علی چیست؟ آیا " رضی الله عنه" بگوییم یا " کرم الله وجهه"؟و أصل عبارت" کرم الله وجهه" از کجا است؟

هل نقول رضي الله عنه أم كرم الله وجهه؟

الجواب

الحمدلله  و صلي  الله  و سلم  و بارك  علي  رسول  الله  و علي  آله  وصحبه.أما  بعد:در پاسخ به پرسش  شما  از خداوند طلب توفیق کرده و می گوییم:

روش سلف صالح رحمهم  الله  در این خصوص، طلب رضایت و خشنودی از خداوند  برای همه صحابه  رضی  الله  عنهم  بود و این امر بعنوان یک اصل در بین آنها رواج  داشت و علی  رضی  الله  عنه  یکی از برترین  اصحاب  رسول  الله  صلى  الله  عليه  وسلم  می باشد طوریکه  ایشان بعد از سیدنا  ابوبکر و عمر و عثمان  رضی  الله  عنهم  برترین فرد امت می باشد.

اما گفتن عبارت" کرم  الله وجهه" به هنگام گفتن یا شنیدن  نام سیدنا  علی  رضی  الله  عنه رواج زیادی  داشته  است تا جاییکه  ابن كثير رحمه  الله  در تفسیر آیه:( يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا)الأحزاب/٥٦ مى گوید: ( اختصاص  دادن  علی رضی  الله  عنه  به عبارت" علیه  السلام" یا" کرم  الله  وجهه"  در کتاب های بسیاری  از مؤلفان دیده  می شود اما حتی اگر معنی آن هم صحیح  باشد بایستی  در مورد همه أصحاب  به طور عادلانه  به کار برود زیرا عبارت  مذکور از باب  تکریم  و احترام می باشد در حالی که دو شیخ ما (ابوبکر و عمر) و امیرالمومنین عثمان  رضي  الله  عنهم  نسبت  به  آن شایسته  تر هستند)سفارینی رحمه  الله در غذاء  الألباب(١/٣٣) بعد از نقل کلام ابن کثیر رحمه  الله  می گوید: ( - عبارت کرم  الله وجهه در خصوص علی رضی  الله  عنه-  منتشر و شایع  شده و برگ کتاب ها و گوش ها از آن پرگشته است. اشیاخ می گوید: دلیل تخصیص عبارت " کرم  الله وجهه" به علی رضی  الله  عنه این  است که ایشان هرگز  به بت سجده  ننموده  است لذا  گفتن  آن إن شاء  الله مانعی  ندارد و توفیق  انجام  کارهای  خیر به دست خداوند  است) أما در مورد عدم سجده  ایشان به بت باید گفت: این ویژگی  تنها مخصوص سیدنا  علی  رضی  الله  عنه نیست  بلکه از سایر صحابه رسول  الله  صلی  الله  عليه  وسلم  ثابت شده است که هرگز به بت سجده  نکرده  اند بنابراین بهتر است تا عبارت مذکور را به سیدنا  علی رضی  الله  عنه تخصیص  نداد؛ همچنین در برخی از کتاب ها مشاهده نمودم که عبارت" کرم  الله وجهه" را برای سیدنا  عمر بن الخطاب  رضي  الله  عنه نیز به کار برده اند که می توان به کتاب تهذیب  الآثار طبری چاپ "المدنی" (١/٣٧٢) و صفحات متعدد دیگری از کتاب اشاره  نمود. والله  أعلم.

شیخ دکتر/ خالد بن عبدالله  المصلح


الاكثر مشاهدة

1. جماع الزوجة في الحمام ( عدد المشاهدات127573 )
6. مداعبة أرداف الزوجة ( عدد المشاهدات62670 )
9. حكم قراءة مواضيع جنسية ( عدد المشاهدات59207 )
11. حکم نزدیکی با همسر از راه مقعد؛ ( عدد المشاهدات55710 )
12. لذت جویی از باسن همسر؛ ( عدد المشاهدات55178 )
13. ما الفرق بين محرَّم ولا يجوز؟ ( عدد المشاهدات52033 )
14. الزواج من متحول جنسيًّا ( عدد المشاهدات50021 )
15. حكم استعمال الفكس للصائم ( عدد المشاهدات45029 )

مواد تم زيارتها

التعليقات


×

هل ترغب فعلا بحذف المواد التي تمت زيارتها ؟؟

نعم؛ حذف